środa, 7 maja 2014

fast food?

Dzień dobry Kochani :)

Macie ochotę na szybki obiad? Jeśli tak to do dzieła! Oto przepis na aromatyczne spaghetti ze szpinakiem.



Czego potrzebujemy?
szpinaku (mrożonego lub świeżego)
czosnku
masła
sera (żółtego, fety)
makaronu
jajka
ziół, przypraw













Co robimy?
Rozgrzewamy w rondelku masło, podsmażamy na nim posiekany czosnek. Stopniowo dodajemy szpinak (jeśli jest świeży to wcześniej blanszujemy). W międzyczasie gotujemy makaron. Gdy szpinak jest już gotowy (czyt. zamienił się w sympatyczną paćkę) doprawiamy solą, pieprzem, rozmarynem. Na koniec (już bez gotowania) dodajemy jedno roztrzepane jajko.



 Wystarczy wrzucić na talerz, dodać ulubionego sera (szpinak pysznie komponuje się ze słonościami- feta będzie idealna) i gotowe!



1 komentarz: